Jämin Lennokkiharrastajat ry

Yleistä:

Jämin lennokkiharrastajat ry on vuonna 2014 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on jatkaa pitkiä Jämin lennokkiharrastusperinteitä.

Toisin kuin monet muut RC-kerhot, Jämin lennokkiharrastajat ry on kaikille RC-ilmailuharrastuksesta kiinnostuneille avoin yhdistys, maantieteellisestä sijainnista välittämättä. 

Historiaa:

Jämin ilmailukeskuksella on pitkät perinteet lennokkiharrastajien keskuudessa. Osana tähän on varmasti vaikuttanut Jämin ilmailukeskuksen sijainti sekä sen tarjoamat puitteet harrastuksen parissa. Myöskin "ilmailun henki" on Jämillä vahvasti läsnä, koska kyseessä on siiviililentokenttä ja sillä operoi myös muutkin ilmailuharrastajat. Ilmassa voikin nähdä yhtäaikaisesti niin laskuvarjohyppääjiä, lennokkeja, riippuliitimiä, helikoptereita, lentokoneita ja jne.

Lennokkiharrastajat ovat käyneet Jämillä lennättämässä jo vuosikymmeniä. Muunmuassa vastikään lentokapteenin arvonimen saanut Olavi Lumes pyöritti Jämillä aikoinaan lennokkikerhoja ja -kisoja vuosikymmeniä. Jo kautta aikojen lennokkiharrastajilla on ollut tilat Jämillä rakentaa sekä lennättää, eli harrastaa täysillä.

Nykypäivä:

Mutta kuten kaikessa niin myös tässäkin on tapahtunut muutoksia. Jämin lennokkiharrastajat ry pyrkii siihen, että lennokkiharrastusperinteet Jämin luonnonkauniissa maisemissa jatkuvat olosuhteiden muuttumisesta huolimatta. Tälläisen perinteen ylläpitäminen vaatii tietysti henkilöitä, jotka ovat valmiina järjestelemään asioita ja antamaan oman panoksensa sille, että perinne voi edelleen jatkua. Siksi on perustettu Jämin lennokkiharrastajat ry.

Näemme, että uusien teknisten innovaatioiden myötä, lennokkiharrastus on saanut jälleen uutta tuulta siipiensä alle ja harrastelijamäärät ovat kasvussa. Jämin lennokkiharrastajat ry haluaa varmistaa, että harrastelijoilla olisi ainakin yksi paikka missä harrastustoimintaa voi harjoittaa täysin rinnoin.

Yhdistystoiminta: 

Yhtenä tarkoituksena Jämin lennokkiharrastajilla on edistää RC-harrastustoimintaa sekä valvoa harrastajien etuja niin Suomen harrastusilmailusta päättävien elimien suuntaan (Suomen ilmailuliitto ry), kuin myös harrastajien keskuudessakin. Jämin lennokkiharrastajat ry:llä on oma harrastetila, joka on kaikkien yhdistykseen kuuluvien jäsenien käytettävissä. Tietenkään mikään ei ole nykypäivänä ilmaista ja jotta edellä mainittu toiminta voisi jatkua tarvitsee siihen aina hieman rahallistakin panostusta.

Mikäli haluat olla mukana harrastamassa ja turvaamassa Jämin lennokkiperinteitä voit liittyä mukaan Jämin lennokkiharrastajat ry:n toimintaan. Jäsenyydellä saat:

  • Tunnukset verkkosivustolle www.jlh.fi, missä tulee olemaan tiedotteita, artikkeleita, keskustelufoorumi, videoita, kuvia ja jne. yhdistyksen toiminnasta.
  • Oikeuden käyttää Jämillä sijaitsevaa harrastetilaa.
  • Pääsyn yhdistyksen (suljettuun) Facebook ryhmään.
  • Mahdollisuuden jakaa videoita YouTube kanavallamme.
  • Jäsenkortin, jolla jäsenyys voidaan tunnistaa.
  • Myöhemmässä vaiheessa tulee varmasti myös muita jäsenetuja. 

Jämin lennokkiharrastajat ry on myös SIL (Suomen ilmailuliitto ry) jäsenyhdistys, joten Suomen ilmailuliittoon kuuluvat jäsenemme pääsevät Jämin lennokkiharrastajat ry:n kautta vaikuttamaan äänellään SIL:ssä.

Jäseneksi hakeminen:

Helpoiten haet jäsenyyttä jäsenhakemuslomakkeella.

Jäsenmaksu vuodelle 2015 on 35 euroa.

Nuorisojäseniltä ei peritä jäsenmaksua. Nuorisojäseneksi luetaan kaikki alle 15 vuotiaat jäsenet. Mutta, koska me operoimme lentokenttäalueella ja harrastetiloissa käsitellään kemikaaleja sekä työstökoneita ja työvälineitä niin jos hakija on alle 15-vuotias tulee hänen huoltajansa olla Jämin lennokkiharrastajien jäsen, joka vastaa nuorisojäsenen toimista harrastetiloissa sekä lentokenttäalueella.